Vanliga frågor till vår kundservice

Vad kan ni hjälpa mig med?

Vår kundserviceavdelning svarar på frågor som rör produkter som du redan har köpt hos oss eller om du behöver köpråd. Du kan höra av dig till oss via telefon, e-post och chatt.

Vilka öppettider har ni?

Kundservice har öppet helgfria vardagar mellan 09:00 till 17:00. Lunchstängt mellan 12:00 till 13:00.

Hur snabbt får jag svar på mitt mail?

Vårt mål är att besvara ditt mejl inom 24 timmar på vardagar, men vanligtvis svarar vi inom bara någon timme. Ibland kan det dröja längre.

Vad omfattas av garantin?

Garantin på produkterna lämnas av produktens tillverkare. Det är tillverkaren som ansvarar för att produkten uppfyller produktspecifikationen. Garantin omfattar fel som är ursprungliga, som kan härledas till fabriken och tillverkningen av produkten.

Ett garantifel är alltså ett fel som finns på produkten redan från tillverkningen. Ibland upptäcker du felet redan första gången du använder produkten, i andra fall hinner du använda den innan felet uppstår. Garanti gäller ej om produkten visat yttre påverkan.

Vi hänvisar till tillverkaren eller extern serviceverkstad

Vi är kunniga på de produkter vi säljer men rekommenderar ibland tillverkarens egen support. De är experter på produkten.

Hur vet jag vem som ska hantera mitt ärende?

När det gäller märkesprodukter, exempelvis skrivare, hanterar de flesta tillverkare garantiservicen själva. Det betyder att tillverkaren vill att du kontaktar deras support för att få hjälp med en felsökning. Ibland räcker det att du ändrar en inställning eller liknande, och då kan du få snabb hjälp via telefon utan att behöva skicka in din produkt på service.

I de fall då tillverkaren inte kräver att du kontaktar dem för felsökning kan vi på kundservice ta in produkten och skicka den vidare till tillverkaren för reparation och service. Då tar det lite längre tid innan du får tillbaka din produkt, eftersom det tillkommer några dagar i leverans- och hanteringstid. För att du ska få din produkt åtgärdad så fort som möjligt brukar vi rekommendera att du skickar den direkt till tillverkaren.

Vem bekostar frakten till serviceverkstaden?

För det mesta ordnar tillverkaren med fraktsedel. I de fall då tillverkaren inte står för frakten kan du alltid vända dig till oss så skickar vi en förbetald fraktsedel till dig. Visar det sig att produkten ej faller under garanti debiteras köparen fraktkostnaden i efterhand.

Vad är DOA?

DOA står för "Dead on Arrival" och betyder att produkten är trasig vid leverans. Ett fåtal tillverkare erbjuder DOA-utbyte istället för reparation, det vill säga att du får en helt ny produkt. Villkoren för DOA-utbyte är olika beroende på tillverkare, men ofta ska produkten anmälas inom en begränsad tid från fakturadatumet och returneras komplett. I många fall finns det också krav på hur mycket produkten får vara använd för att räknas som en DOA.

Är det inte självklart att jag får en ny produkt om den är trasig?

Nej. Tillverkarna lämnar garanti på produkten som omfattar tillverkningsfel/fel som kan härledas till fabriken. Det normala garantiförfarandet är reparation, och innebär att tillverkaren åtgärdar felet på produkten du köpt.

Vem beslutar om produkten är DOA och att den byts ut?

Det är alltid en auktoriserad serviceverkstad som avgör vad som händer med produkten och om den beviljas som DOA för att bytas ut mot en ny. Innan en produkt godkänns som DOA måste den testas på en verkstad. Vi kan aldrig garantera att en produkt kommer beviljas som DOA eftersom vi inte får ta det beslutet.

Vad gör jag om jag får en produkt som har en fysisk skada (transportskada) vid leveransen?

Det viktiga är att du anmäler skadan direkt. Om det finns några skador på ytterkartong och emballage ska du anmäla skadan till oss, dels göra en reklamation till speditör eller på utlämningsställe. Det är viktigt att du gör anmälan så snabbt som möjligt, vissa speditörer har som krav att det måste göras inom ett dygn. Ta gärna bilder och dokumentera.

Självklart måste du inte ta emot en försändelse där ytterkartongen är skadad. Du kan redan vid utlämnandet säga att du nekar leveransen.

Hur ansöker jag om retur?

Det är viktigt att du ansöker om retur så vi får information om innehållet och att vi förväntas få ett paketet från dig. Det har hänt att kunder skickat tillbaka produkter utan att kontaktat oss där paket sedan har försvunnit i leveransen, det alltså för din egen säkerhet du ansöker om retur. Tyngre objekt som skåp hanteras alltid separat från elektronik. Du kan göra en returansökan antingen via telefon eller via e-post.

Vad händer efter returansökan?

Önskar du returnera produkter inom öppet köp eller efter överenskommelse betalar du själv returfrakten. Vid garanti blir du alternativt kontaktad av tillverkare för upphämtning eller så får du en fraktsedel som är förbetald. Glöm inte att märka paketet eller inkludera i paketet en referens med RMA-nummer eller ordernummer som du får vid returansökan.

Vår leveransadress

PARMAB Sverige AB (butikskassa.com)
Viktoriaesplanaden 4F
891 39 Örnsköldsvik

Vår fakturaadress/postadress

PARMAB Sverige AB
Box 212
891 25 Örnsköldsvik