Pris
9.695 kr156.595 kr
Sortera efter
Pris˄˅
Bästsäljare˄˅
VISAR 1-24 (65)1 2 3 Sista 100 per sida

Värdeskåp

Värdeskåp är de kraftfullaste stöldskyddsskåpen på marknaden. Klassificerade värdeskåp är certifierade enligt Europa-normen EN-1143-1, och är graderade från Grade 0 till VII. Värdeskåp används för att förvara och skydda stora summor kontanter och andra värdefulla ägodelar. Svensk Försäkring rekommenderar att ett värdeskåp används för att försäkringar av stora värdebelopp skall gälla. Om du vill titta på Svensk Försäkrings lista över rekommenderade beloppsgränser för värdeskåp, klicka här.

Värdeskåpen som håller i tiden

Ett värdeskåp är något som håller i tiden och skyddar dina värdesaker vid inbrott och brand. Det finns många skåp att välja mellan, och vanligtvis är det storleken som är avgörande. Förutom storleken på skåpet kan det vara bra att titta på gradering och brandskydd. Har du några funderingar, tveka inte att fråga oss!

Värdeskåpets gradering

Värdeskåp har en inbrottsgradering som anger hur svårt det är att bryta sig in i skåpet. Den första graderingen enligt Europa-normen EN-1143-1, Grade I, är exempelvis godkänd av försäkringsbolagen för kontanter upp till 80 000 kr, och kan vara ett krav av ditt försäkringsbolag vid olycka eller stöld. Har du funderingar kring våra värdeskåp, kontakta gärna oss!

Grade I

Grade I är en den lägsta klassificeringsgraden för EN-1143-1-klassade värdeskåp och innebär att skåpet är godkänt för förvaring av värden upp till 80 000 SEK.

Grade II

Grade II är en klassificeringsgrad för EN-1143-1-klassade värdeskåp och innebär att skåpet är godkänt för förvaring av värden upp till 140 000 SEK.

Grade III

Grade III är en klassificeringsgrad för EN-1143-1-klassade värdeskåp och innebär att skåpet är godkänt för förvaring av värden upp till 210 000 SEK.