Sortera efter
Pris˄˅
Bästsäljare˄˅

Deponeringsskåp

Deponeringsskåp, även kallade redovisningsskåp, är speciella kassaskåp anpassade för säker deponering av kontanter, nycklar, dokument, mm. Deponeringsskåp passar utmärkt för verksamheter där kontanthanteringen är stor, och där personalen ska kunna förvara kontanterna tryggt och säkert. Vissa deponeringsskåp är säkerhetsklassade, där den vanligaste klassificeringen är SS EN-1143-2, medan andra deponeringsskåp är oklassade, och enbart har en stöldfördröjande funktion. Om deponeringsskåpet har ett öppet deponeringsfack kan anställda deponera värdedokument utan att kunna komma åt dem i efterhand. Detta omöjliggör att tjuven tilltvingar sig en öppning av skåpet från kassörskan, eftersom kassörskan inte nödvändigtvis har tillgång till skåpets huvudnyckel. För mindre verksamheter, som enbart behöver en lösning vid kassadisken, så rekommenderar vi en sedelbox. Har du funderingar? Tveka inte att kontakta oss!

Hitta rätt deponeringsskåp

Deponeringsskåp används huvudsakligen av verksamheter med större kontanthantering, för förvaring av sedlar, mynt, dagskassa, nycklar, värdepapper och andra viktiga dokument. Deponeringsskåpen är utrustade med ett inkast, där anställda kan deponera värdepapper utan att nödvändigtvis själva ha tillgång till skåpinnehållet. Detta försäkrar att tjuven inte kan tillkräva sig en öppning av skåpet från kassörskan, eftersom denne inte har möjlighet att öppna skåpet själv.

Deponeringsskåpen är ofta säkerhetsklassade med inbrottscertifikatet EN-1143-2, vilket möjliggör försäkring av större värdemängder, medan andra deponeringsskåp enbart har en stöldfördröjande funktion (till dessa skåp medföljer ofta en innehållsförsäkring).

Deponeringsskåp i olika storlekar

Butikskassa har ett stort utbud av deponeringsskåp i olika storlekar och utformningar, med allt från deponeringsskåp med elkodlås, deponeringsskåp med fiskningssäkert inkast, låsbart inkast, Grade II-klassade deponeringsskåp och oklassade, små deponeringsskåp. För verksamheter som är i behov av mindre deponeringsboxar så brukar vi rekommendera att man istället införskaffar en sedelbox som kan stå vid kassan.