Sortera efter
Pris˄˅
Bästsäljare˄˅

Brandskåp och brandavskiljande skåp

Ett brandskåp eller brandavskiljande skåp är ett förvaringsskåp avsett för att tillhandahålla fullgott skydd av vätskor och aerosoler som innebär en brandrisk. Brandskåp eller brandavskiljande skåp används inom livsmedelsbutiker, stormarknader, bensinstationer, färgbutiker, byggvaruhus, frisörsalonger, mm. Många verksamheter har idag krav på sig att använda brandavskiljande skåp för förvaring av flaskar och aerosolburkar med brandfarliga vätskor! Har du frågor om våra brandskåp? Kontakta gärna oss.

Behöver du ett brandavskiljande skåp?

Brandavskiljande skåp används för förvaring av brand- och explosionsfarliga medel och vätskor. Brandavskiljande skåp är i vanliga fall testade och certifierade av SP (Sveriges provnings- och forskningsinstitut) enligt SP 2369. Förvaring av brand- och explosionsfarliga vätskor i brandavskiljande skåp är ett krav enligt Sprängämnesinspektionens föreskrifter (nuvarande MSB). Brandmyndigheten på lokal ort är ansvarig för att utföra kontroller hos verksamheter som hanterar sådana ämnen, t.ex. bensinstationer.

Brandskåp och brandavskiljande skåp i olika storlekar

butikskassa.com erbjuder en mängd brandavskiljade skåp i olika storlekar. Allt från brandskåp med belysning, för att lysa upp produkterna som förvaras i skåpet, brandavskiljande skåp med 2 hyllor, 3 hyllor och 4 hyllor, avlånga brandskåp och brandavskiljande skåp med dubbeldörrar. Har du några frågor? Hör gärna av dig till oss!