Sortera efter
Pris˄˅
Bästsäljare˄˅

Brandskåp – köp brandavskiljande skåp online

Ett brandskåp eller brandavskiljande skåp är ett förvaringsskåp avsett för att tillhandahålla fullgott skydd av vätskor och aerosoler som innebär en brandrisk. Brandskåp eller brandavskiljande skåp används inom livsmedelsbutiker, stormarknader, bensinstationer, färgbutiker, byggvaruhus, frisörsalonger, detaljhandel och liknande verksamheter med hantering av brandfarliga vätskor, burkar, flaskor och annat. Många verksamheter har idag krav på sig att använda brandavskiljande skåp för förvaring av flaskor och aerosolburkar med brandfarliga vätskor! Har du frågor om våra brandskåp? Kontakta gärna oss.

Behöver du ett brandavskiljande skåp?

Brandavskiljande skåp används för förvaring av brand- och explosionsfarliga medel och vätskor. Brandavskiljande skåp är i vanliga fall testade och certifierade av SP (Sveriges provnings- och forskningsinstitut, idag kallat RISE) enligt SP 2369. Förvaring av brand- och explosionsfarliga vätskor i brandavskiljande skåp är ett krav enligt Sprängämnesinspektionens föreskrifter (nuvarande MSB). Brandmyndigheten på lokal ort är ansvarig för att utföra kontroller hos verksamheter som hanterar sådana ämnen, t.ex. bensinstationer.

Brandskåp och brandavskiljande skåp i olika storlekar

butikskassa.com erbjuder en mängd brandavskiljade skåp i olika storlekar. Allt från brandskåp med belysning, för att lysa upp produkterna som förvaras i skåpet, brandavskiljande skåp med 2 hyllor, 3 hyllor och 4 hyllor, avlånga brandskåp och brandavskiljande skåp med dubbeldörrar. Har du några frågor? Hör gärna av dig till oss!