Support

På denna sida hittar du support för våra kassaregister. Vi erbjuder support för kassaregister av märkena Casio, Sam4s, Elcom, Olivetti, Custom och RCH. Vi erbjuder även service, felsökning och reparation av kassaregister från dessa märken, samt telefonsupport för lösning av felkoder, ändring av varugrupper, ändring av kvittotext och annat. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss via chatt, mejl eller telefon.

Anmälan av kassaregister och kontrollenhet till Skatteverket

Om du köpt ett kassaregister, nytt eller begagnat, så är chansen stor att du behöver anmäla (registrera) det hos Skatteverket enligt kassaregisterlagen. Ett kassaregister är enbart godkänt att får användas enbart när det är anmält hos Skatteverket med tillhörande kontrollenhet. Om Skatteverket genomför en kontroll hos ert företag och kassaregistret inte är registrerat så kan de i vissa fall dela ut böter.

Vi kan hjälpa dig att anmäla ditt kassaregister. Om du köpt ditt kassaregister från oss så skall det redan vara anmält och färdigt.

Vanliga skäl till att behöva anmäla ett kassaregister till Skatteverket är:

  • Kassaregistret är helt nytt och inte köpt från oss

  • Kassaregistret är begagnat

  • Ni har tagit över en verksamhet från en tidigare ägare. Alla uppgifter på kassan är desamma förutom ett nytt organisationsnummer och företagsnamn

  • Ni har bytt bolagsform och behöver ändra organisationsnummer/företagsnamn

Notera att denna lista enbart är ett fåtal exempel. Vid funderingar, ring eller mejla gärna. 

För att hjälpa dig med att anmäla ett kassaregister och kontrollenhet så behöver vi följade uppgifter

    1. Organisationsnummer
    2. Gatuadress & post nr där kassan och kontrollenheten befinner sig vid användning (för ambulerande verksamheter så används den registrerade företagsadressen)
    3. Märke, modell och version på kassaregister & kontrollenheten (se bilderna.)

Dessa uppgifter hittar du vanligtvis på tillverkarens klisterlapp från fabriken som sitter på maskinerna.

Efter att kassaregister- och eller kontrollenheten är anmäld så dröjer det ett par veckor tills att du får ett brev från Skatteverket med klisterlappar som ska fästas på respektive enhet. Dessa klisterlappar har ett ID-nummer som används vid avanmälan, ändringsanmälan och felanmälning av respektive enhet. Du behöver inte vänta på klisterlapparna för att få börja använda kassaregistret. 

 

Vad är ditt ansvar?

Det är ditt ansvar som ägare av kassan att se till att den är anmäld med rätt uppgifter och tillhörande kontrollenhet, oavsett om den är sprillans ny, begagnad eller annat. Du som ny ägare vid köp av begagnad kassa eller liknande har inget ansvar att se till att den är avanmäld på den gamla ägaren, det är den gamla ägarens ansvar.

 

Utöver anmälan (bra att veta)

Ifall du har köpt ett begagnat kassaregister, tagit över ett utan kostnad eller flyttat lokal så kommer du utöver anmälan till Skatteverket troligen behöva uppdatera uppgifterna i kassaregistret, alltså ändring av kvittotext- och eller organisationsnummer. Ifall du inte redan gjort detta själv och behöver hjälp så erbjuder vi detta som en separat supporttjänst, antingen över telefon eller att man skickar kassan till oss, klicka här för mer information. 

Notera att supporten för detta är begränsad till de modeller vi själva säljer samt ett antal äldre modeller som har utgått. Funderingar? ring eller mejla gärna.