Sortera efter
Pris˄˅
Bästsäljare˄˅
VISAR 1-24 (30)1 2 Sista 100 per sida

Datorskåp och serverskåp

Datorskåp och serverskåp är avsedda för inbrottsskyddad förvaring av bärbara datorer, hårddiskar, servrar, arbetsstationer, switchar och annan datorutrustning som ofta är stöldbegärlig eller behöver skyddas mot obehörig åtkomst. Datorskåp och serverskåp bör ej förväxlas med datamediaskåp, eftersom datamediaskåpen är framtagna med brandskydd i åtanke, medan dator- och serverskåpen är framtagna med inbrottsskydd i åtanke.

Vissa av skåpen är enbart stöldfördröjande, medan andra skåp är provade av SSF och certifierade av DNV som säkerhetsskåp enligt svensk stöldskyddsstandard SS 3492. Dessa skåp är också FG-godkända i Norge och Skafor Blå-godkända i Danmark.

Hitta rätt datorskåp och serverskåp

Datorskåp och serverskåp är anpassade för förvaring av t.ex. bärbara datorer, servrar, switchar, hårddiskar, arbetsstationer och annat. Skåpen skiljer sig från datamediaskåp i det hänseendet att de saknar brandskydd, men tillhandahåller istället ett starkt inbrottsskydd, och är antingen stöldfördröjande eller certifierade som godkända säkerhetsskåp enligt SS 3492. Vissa datorskåp är utrustade med ventilation och/eller fläktar, för att inte utsätta hårdvaran för värme. Vissa skåp har också externa eluttag för att kunna hålla datorer eller servrar påslagna och i drift medan de är förvarade i skåpet.

Datorskåp och serverskåp i olika utformningar

butikskassa.com erbjuder en rad datorskåp, laptopskåp och serverskåp i olika storlekar och utformningar. Små datorskåp med upp till 10 datorer, stora laptopskåp med plats för upp till 20 datorer, datorskåp med dubbeldörrar, med låsbara småfackslådor och djupa serverskåp med fläktar och ventilation.