Sortera efter
Pris˄˅
Bästsäljare˄˅
VISAR 1-24 (55)1 2 3 Sista 100 per sida

Dokumentskåp

Dokumentskåp är brandklassade skåp utan stöldskyddsklassning, och används för att skydda pappersdokument i upp till 60, 90 eller 120 minuter. Ibland används begreppen vertikalskåp och sidoskåp för att beskriva olika typer av dokumentskåp. Dokumentskåp är brandklassade för pappersdokument. Vissa dokumentskåp har även extra skydd för datamedia, vilket blir allt vanligare med USB-minnen, surfplattor, minneskort, mm. butikskassa.com erbjuder ett brett sortiment av dokumentskåp i olika utformningar! Har du speciella krav på ditt skåp? Kontakta oss så hjälper vi er med detta.

Vad gör ett bra brandsäkert dokumentskåp?

Dina dokument och värdesaker kan behöva skyddas mot stöld eller brand. Just brand är många gånger en utmaning, och ett brandsäkert dokumentskåp är speciellt framtaget med det skyddet i åtanke. Brandsäkerheten bygger på klassificeringar som gjorts vid olika temperaturer och tidsperioder. Skulle olyckan inträffa ska du vara säker att det finns tid för att skydda och rädda värdet i skåpet.

Olika brandklasser för brandsäkra dokumentskåp

Du har säkert sett att skåpen har olika brandklasser. I en brandklass står det alltid en siffra, t.ex. 6090 eller 120. Detta nummer anger hur många minuter skåpet klarar av att stå i en brand under en viss temperatur – vanligtvis ca. 1000°C. Priset på ett brandsäkert dokumentskåp blir högre när brandklassen går upp, men det blir också tyngre, eftersom väggarna blir tjockare för att kunna isolera skåpet från värmen.

Brandsäkra dokumentskåp och lås

Ibland får vi frågor kring lås och hur brandsäkert låset är beroende på låstyp. Det går att ha nyckellås eller elkodlås, men oavsett låstyp är svaret att skåpen är byggda för att klara av att skydda låsen. Låsen är även byggda för att aldrig kunna låsa ut användaren – tar t.ex. batteriet slut skall det alltid gå att ta sig in i skåpet.