Sedelräknare & valsedelräknare

Med en sedelräknare snabbar du på kontanthanteringen i din verksamhet och minskar felmarginaler. Butikskassa har ett stort utbud av sedelräknare i olika utformningar, med allt från batteridrivna sedelräknare till sedelräknare som känner igen valör och sedelräknare som äkthetsverifierar sedlar. Våra valsedelräknare är pålitliga och passar utmärkt inför valet 2018. Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss via chatt, telefon eller mejl.

Elektroniska sedelräknare

En sedelräknare är en maskin som används för räkning av stora sedelmängder, vanligtvis i form av pengar. Vissa sedelräknare kan också användas för räkning av andra papperstyper, som t.ex. valsedlar.

Den moderna elektroniska sedelräknarens snabbhet och pålitlighet inom branscher där räkning av stora kvantiteter av olika sedeltyper kan förekomma har gjort den till ett självklart och billigt val för både stora och små verksamheter.

De moderna sedelräknarna räknar sedlar genom att sedlarna passerar ett laserljus, där varje ljusbrytning inkrementerar räknaren en gång. Vissa moderna sedelräknare kan också räkna eller avläsa sedlar med hjälp av UV-ljus eller magnetsensor, för att t.ex. upptäcka falska sedlar, eller sedlar som tvättats av efter nedfärgning vid värdetransportrån.

Våra sedelräknare klarar naturligtvis av att läsa de nya sedlarna och valörerna som introducerades i Sverige i oktober 2015.

Har du frågor? Tveka inte att kontakta oss via mejl, chatt eller telefon!

 • VR-220
  UTFÖRSÄLJNING! Slå till på kraftfulla valsedelräknare till 40% rabatt. VR-220 är en sedelräknare för valsedlar som specifikt testats inför valet 2018. Räknaren har en mycket hög pålitlighet och riskerar ni inte några felräkningar eller maskinella problem. Med ett stort intag på 300 sedlar och möjlighet till addering, buntning, mm., är VR-220 den ultimata valsedelräknaren inför riksdagsvalet i september 2018, för de som vill ha en snabb räknare för stora sedelvolymer, stora vallokaler, mm....
  3.400 kr
  5.896 kr
 • Sedelräknare, M-2700
  Nyare och robustare variant av M-2200, tillverkad av bättre hårdvara och med andra mått. M-2700...
  2.488 kr
 • 5135_1
  M-800 är en prisvärd sedelräknare i driftsäkert utförande med automatiskt start/stopp och magnet- och UV-kontroll. M-800 är en robustare sedelräknare med bättre hårdvara men liknande funktioner som M-2700. Justerbar räknehastighet, buntningsfunktion och gedigen design har gjort M-800 till en storsäljare bland verksamheter som kräver en billig men kraftfull sedelräknare som lever upp till förväntningarna....
  3.296 kr
 • 110026
  M-35 använder modern teknik och är en förstklassig sedelräknare till ett oslagbart pris. Ska du räkn...
  5.996 kr
 • 5026
  Mycket kraftfull sedelräknare: M-75 erbjuder en mängd olika funktioner som ökar prestanda och produktivitet vid olika typer av verksamheter, med bland annat variabelbuntning och anpassningsbar räknehastighet, feldetektor (dubbel sedel, halv sedel, osv.) magnetkontroll, UV-kontroll och annat. Stort intag för 500 sedlar, pålitlig räkning och tydlig display....
  11.988 kr