Sedelräknare & värderäknare

Med en sedelräknare snabbar du på kontanthanteringen i din verksamhet och minskar felmarginaler. Butikskassa har ett stort utbud av sedelräknare i olika utformningar, med allt från batteridrivna sedelräknare till sedelräknare som känner igen valör och sedelräknare som äkthetsverifierar sedlar. Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss via chatt, telefon eller mejl.

Elektroniska sedelräknare

En sedelräknare är en maskin som används för räkning av stora sedelmängder, vanligtvis i form av pengar. Vissa sedelräknare kan också användas för räkning av andra papperstyper, som t.ex. valsedlar.

Den moderna elektroniska sedelräknarens snabbhet och pålitlighet inom branscher där räkning av stora kvantiteter av olika sedeltyper kan förekomma har gjort den till ett självklart och billigt val för både stora och små verksamheter.

De moderna sedelräknarna räknar sedlar genom att sedlarna passerar ett laserljus, där varje ljusbrytning inkrementerar räknaren en gång. Vissa moderna sedelräknare kan också räkna eller avläsa sedlar med hjälp av UV-ljus eller magnetsensor, för att t.ex. upptäcka falska sedlar, eller sedlar som tvättats av efter nedfärgning vid värdetransportrån.

Våra sedelräknare klarar naturligtvis av att läsa de nya sedlarna och valörerna som introducerades i Sverige i oktober 2015.

Har du frågor? Tveka inte att kontakta oss via mejl, chatt eller telefon!

 • Sedelräknare, M-2700
  M-2700 är en robust och pålitlig sedelräknare till rekordpris. Det är en omtyckt och innovativ sedelräknare som erbjuder en mängd funktioner som underlättar och gör sedelräknandet pålitligt och effektivt, bl.a. UV-kontroll, MG-kontroll (magnet-kontroll), buntning, kontroll av dubbla och halva sedlar, samt automatisk start, stopp och nollställning....
  4.370 kr
 • 5135_1
  M-800 är en prisvärd sedelräknare i driftsäkert utförande med automatiskt start/stopp och UV-kontroll. M-800 är en robustare sedelräknare med bättre hårdvara men liknande funktioner som M-2700. Justerbar räknehastighet, buntningsfunktion och gedigen design har gjort M-800 till en storsäljare bland verksamheter som kräver en billig men kraftfull sedelräknare som lever upp till förväntningarna....
  4.120 kr
 • 110026
  M-35 använder modern teknik och är en förstklassig sedelräknare till ett oslagbart pris. Ska du räkn...
  14.245 kr
 • 5026
  Mycket kraftfull sedelräknare: M-75 erbjuder en mängd olika funktioner som ökar prestanda och produktivitet vid olika typer av verksamheter, med bland annat variabelbuntning och anpassningsbar räknehastighet, feldetektor (dubbel sedel, halv sedel, osv.) magnetkontroll, UV-kontroll och annat. Stort intag för 500 sedlar, pålitlig räkning och tydlig display....
  20.920 kr