Sortera efter
Produktnamn˄˅
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅
Artikelnummer˄˅
Bästsäljare˄˅

Kassasystem till frisörsalong, restaurang och butik

Ett kassasystem kan vara till stor fördel beroende på vilken typ av verksamhet man bedriver, och hur stor verksamheten är. Inom restaurang är det väldigt vanligt med kassasystem, och kassasystem är i stort sett ett krav för att t.ex. kunna dela på notan när kunden vill betala, eller för att skriva ut bongkvitton till köket. Restaurangbranschen är därför ett vanligt exempel på där kassasystem ofta används. Andra exempel på branscher där kassasystem är vanliga är frisörsalonger och butiker.

När ska man välja ett kassasystem istället för ett vanligt kassaregister?

Oavsett om du driver en butik, frisörsalong eller restaurang så kan du välja ett kassasystem, men de större kostnader som ett kassasystem medför brukar oftast innebär att man vanligtvis införskaffar ett kassasystem om man t.ex. behöver någon följande funktioner:

 • Bordshantering inom restaurang
 • Bordskarta inom restaurang
 • Delad nota
 • Bongskrivare
 • Lagerhantering
 • Flera företag/org.nr på samma system
 • Krav på att kunna ta ut bokföringsfiler (t.ex. SIE4)
 • Webbläsare för att surfa på webben eller sköta bokföring
 • Kunna installera bokföringsprogram, Spotify, spel, mm.

Vi har gjort installationer av kassasystem inom både butik, frisörsalong och restaurang genom åren. Dessa är branscher där användningen av kassasystem är mer vanlig.

Vad är fördelarna med att välja ett kassasystem?

Kassasystem har många fördelar jämfört med traditionella kassaregister. Den stora vinsten brukar vara insparad tid för administration och hjälp för personal i driften av verksamheten. Kassasystemet kan hantera uträkningar, färdiga prissättningar, lagerföring, mm. När bokföring sedan skall utföras så kan ett kassasystem ha funktioner för att underlätta bokföring, sammanställa försäljningsrapporter och lagerrapporter, mm.

Hur skiljer sig ett kassasystem från ett kassaregister?

De två stora skillnaderna mellan ett kassaregister och ett kassasystem är följande:

 1. Hårdvaran i ett kassasystem består av en dator där vanligtvis Windows eller Android är installerat. Normalt så har även datorn en pekskärm för att kunna användas enkelt vid kassadisken eller POS-miljön.
 2. Mjukvaran som är installerad i kassasystemet är utvecklad för att ger utökad funktion. Som ni kan se från restaurangexemplet ovan, så är en funktion t.ex. möjligheten att dela upp en nota.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor kring kassasystem eller funderar på att köpa ett kassasystem till din verksamhet!

 • V-R200-KIT_1
  Casio V-R200 är ett heltäckande, Android-baserat kassasystem från Casio, som lämpar sig bra för bl.a. restaurang. V-R200 är en restaurangkassa som tål lite spill. Kassan har en färgskärm med touch och inbyggd kvittoskrivare samt kassalåda. Lägre elförbrukning än en PC-kassa både under drift och i stand-by-läge. IP53-klassad skärm mot damm och vattenspray. V-R200 medför inga månadskostnader....
  21.245 kr
  26.556 kr
 • V-R7100_1
  Casio V-R7100 är ett Android-baserat kassasystem som utmärks av sin tunna, ergonomiska skärm och praktiska, vinklingsbara ställ för maximal komfort vid kassadisken. V-R7100 är framtagen utan fläkt och hårddisk, vilket minimerar både oljud och vikt, och undviker de hårdvaruproblem som kan uppstå i samband med PC-baserade kassasystem. Stöd för bordshantering, bongskrivare, kortintegration, mm. V-R7100 medför inga löpande månadskostnader....
  33.935 kr