Pris
670 kr156.595 kr
Sortera efter
Pris˄˅
Bästsäljare˄˅
VISAR 1-24 (413)1 2 3 ... 18 Sista 100 per sida

Kassaskåp

Detta är en samlingskategori för alla våra olika typer av kassaskåp. Använd filtren nedan för att hitta det skåp som du behöver! Om du klickar på knappen "Läs mer" kan du läsa mer om de olika beteckningarna för kassaskåp och vad de betyder. Ett kassaskåp är vad de flesta vanligtvis tänker på när de behöver ett skåp som skyddar mot inbrott eller brand. Idag används ordet kassaskåp sparsamt inom branschen, men i folkmun är ordet vanligt för alla typer av kassaskåp. För att skilja på olika typer av skåp används benämningar såsom stöldskyddsskåp, dokumentskåp, säkerhetsskåp eller värdeskåp. Olika skåptyper har olika klassificeringar och certifieringar som beskriver vad skåpet skyddar mot och hur kraftfullt skyddet är. Vilken typ av skåp behöver du? Är stöldskydd eller brandskydd viktigast, eller både och? Kontakta gärna oss om du har frågor eller funderingar, så hjälper vi er, eller läs mer om de olika skåptyperna har nedan!

Att välja kassaskåp

Det finns mycket att välja på när man utgår ifrån samlingsnamnet kassaskåp. Valet är inte självklart alla gånger och beroende på kraven finns det många skåp att välja på eller väldigt få. T.ex. finns det små och mindre kassaskåp. Även raka motsatsen.

En kort checklista för kassaskåp

  • Kassaskåp är antingen klassade eller oklassade 
  • Skåpet kan vara brandskyddat. Då specificeras det hur länge det står emot brand i minuter
  • Ett kassaskåp kan vara inbrottsfördröjande med olika grader av inbrottsskydd
  • För datamedia krävs ofta en högre brandklass på kassaskåpet, ett så kallat datamediaskåp
  • För hängmappar används ett arkivskåp
  • Värdeskåp är en kraftfullare typ av inbrottssäkra kassaskåp
  • En enklare inbrottsklassning brukar betecknas stöldskyddsskåp
  • Brandsäkra kassaskåp för pappersdokument kallas för dokumentskåp

Fråga oss om kassaskåp

Har du några frågor eller funderingar kring våra skåp, tveka då inte att höra av dig. Vi svara gärna på frågor. Här hittar du även kassaskåp och säkerhetsskåp för husbil och husvagn. Eller om behovet finns, kassaskåp för hotell.