Kassaregister och kassaapparat – köp eller hyr!

Ett kassaregister eller en kassaapparat är en viktig del i varje verksamhet idag. Du kommer att jobba med din kassa varje dag, den ska vara pålitlig, certifierad och enkel att hantera. Här hittar du kassaregister i olika utformningar för olika typer av verksamheter. Vi erbjuder allt från traditionella kassaregister med fysiska knappar, till mer avancerade kassasystem med pekskärm! Klicka på "Läs mer" för att läsa mer om att skaffa ett kassaregister.

Vi får ofta frågor från våra kunder, "Vad är bäst för mig?", "Vilken kassa borde jag ha?", där de funderar över vilket kassaregister som passar deras verksamhet bäst. Beroende på bransch och storlek på företaget kan vi ibland ge ett rakt svar på dessa frågor. Ett mindre företag med 1-3 anställda (t.ex. en frisörsalong) behöver sällan köpa ett avancerat kassaregister med funktion för t.ex. lager  det räcker ofta med ett traditionellt kassaregister, istället för ett PC-baserat kassasystem med pekskärm. Ibland är det enkelt att hitta ett passande kassaregister, och ibland är det bra att ha en dialog om saken. Prata med oss om dina funderingar!

Grunden i ett bra kassaregister

Varje kassaregister ska ha några komponenter i grunden. Här är listan:

  • Kvittoskrivare
  • Certifierad kontrollenhet ("Svart låda")
  • Varugrupper med olika moms
  • Display som visar inslag
  • Funktioner för att rätta kvitto och häva kvitto

En kassalåda är inget krav till ett kassaregister men är det bästa sättet att hantera kontanter på. Vissa modeller har det inbyggt, och är det inte inbyggt väljer många att komplettera genom att köpa en fristående kassalåda.

Ett certifierat kassaregister och Skatteverket

Den som väljer att köpa ett kassaregister måste registrera den till Skatteverket. Det är en tjänst vi hjälper våra kunder med i samband med köp. Ett certifierat kassaregister är en kombination av kontrollenheten och kassaapparaten. Den vill Skatteverket veta adress på och till vilken verksamhet den är kopplad. När registreringen är klar för din kassaapparat får du en bekräftelse via brev av Skatteverket.

Olika typer av kassaregister

Kassaregistren idag finns i olika former. Fristående kassaregister är mycket omtyckta, prisvärda, driftsäkra och enkla att använda. Det finns kassaregister i plattan (iPad, tablets, osv.) genom en app där du hyr en tjänst för en månadskostnad. Sedan finns det kassaregister där en PC-dator används, även kallat kassasystem, där en mjukvara i datorn används för att erbjuda kassafunktioner. 

Titta igenom vårt sortiment av kassaregister och fråga oss om du har några funderingar! Vill du hyra ett kassaregister av oss under korttid? Klicka här för att se våra hyrkassor.