Pris
895 kr23.465 kr
Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-50 (88)1 2 Sista 100 per sida

Streckkodsläsare

Vi hjälper dig hitta rätt streckkodsläsare för ditt ändamål. Med ett stort utbud i flera modeller för flera miljöer finns det anpassningar och tekniker för olika tillfällen. Vi erbjuder allt från trådlösa streckkodsläsare till vanliga streckkodsläsare med sladd, skannrar för QR-koder och vanliga linjära streckkoder, streckkodsläsare för långa avstånd och scanners för butik. Kontakta gärna oss om ni har några frågor.

Vilken streckkodsläsare är rätt för mig?

Vilken streckkodsläsare man faktiskt behöver kan variera beroende på användningsområde och de streckkoder man tänker skanna. Det första vi brukar fråga våra kunder är vilken typ av streckkod de behöver kunna läsa. Tänker du skanna vanliga, traditionella 1D-streckkoder så räcker det ofta med en enklare laserscanner. Om du även vill kunna skanna t.ex. QR-koder så behöver du en 2D-skanner. Behöver du en trådlös streckkodsläsare? Behöver du ett stativ till din streckkodsläsare? Har du stora och bulkiga varor? Kontakta gärna oss om du har frågor eller funderingar så hjälper vi dig!

Streckkodsläsare eller streckkodsscanner

Båda begreppen används för att beskriva en läsare av streckkoder. Beroende på vilken streckkod din scanner ska läsa, hur snabbt den ska läsa och i vilken miljö den ska fungera kan det finnas antingen många streckkodsläsare att välja på eller väldigt få.

Läsning av olika streckkoder

Streckkoder följer en specifik standard, och det finns flera standardiseringar och former. Du kanske läst "1D" och "2D", vilket beskriver den vanliga streckkoden och QR-koder. Det finns även 3D, här kan du läsa mer om streckkoder. Den vanliga streckkoden finns i flera former och beskrivs som UPC, EAN13 och Code39. Ytterligare standarder finns och det kan vara svårt att veta vilka streckkoder som ska läsas. Naturligtvis kan en bättre streckkodsscanner läsa flera standarder. De flesta etiketter är idag printerade på klisteretiketter utskrivna med en etikettskrivare.

Hastighet på läsning

En streckkodsläsare behöver bearbeta den data som blir inläst. Här avgör hårdvaran hur snabbt det går, och en snabb streckkodsläsare hänger många gånger ihop med priset.

Anslutning

Rätt anslutning är grundläggande fråga. De vanligaste anslutningarna är seriell anslutning, USB och blåtand (bluetooth). Till vissa streckkodsläsare köper du kabeln separat.

Vi hjälper dig hitta rätt streckkodsläsare

Har du frågor kring våra streckkodsläsare eller streckkodsscanners tveka inte att höra av dig.