VISAR 1-24 (108)1 2 3 ... 5 Sista 100 per sida

Termotransferband, transferband, transferfolie & färgband för termotransferskrivare

Här hittar du ett stort utbud av färgband för termotransfer etikettskrivare. Banden heter termotransferband, men kallas ofta för färgband, TT-band, transferfolie, termotransferfolie eller transferband. Vi erbjuder färgband till Zebra, färgband till Intermec, färgband till Honeywell, färgband till Godex, och färgband till många andra märken, samt transferband i färg, röda färgband, gröna färgband, blåa färgband, vita färgband, mm. Det finns tre olika typer av termotransferband: vax, harts och vax/harts, beroende på vilket material man vill trycka på (papper, plast, osv). Längst ned på sidan kan du läsa om skillnaderna mellan olika typer av termotransferband, och vilka band som passar bäst till vilka ändamål.

Olika typer av termotransferband

Termotransferband kommer vanligtvis i tre olika former: som vaxband, som hartsband, eller som vax-/hartsband. Det nummer som ofta står framför bandtypen (t.ex. "5095" eller "3200") anger en specifik typ av vax, harts eller vax/harts som ofta rekommenderas för vissa etiketter. Vilket nummer du skall ha på ditt termotransferband brukar framgå på etikettens produktsida.

Vaxband är den vanligaste och enklaste formen av termotransferband. I detta fall har bandet bestrukits i en speciell vaxfärg som sedan värms fast på etiketten under utskriftsprocessen. Denna variant används framför allt för att trycka pappersetiketter (antingen mattade eller halv-blanka). Trycket är ofta ganska tåligt, och kan hållas intakt och skarpt i många år. Däremot kan inte etiketterna utsättas för väta eller olja och kemikalier, eftersom detta smälter vaxtrycket - etiketterna måste därför hållas torra.

Hartsband (resin) är utvecklade för att kunna trycka information på plastetiketter (t.ex. poleyster, polypropen eller vinyl), och färgen är designad för att lösas upp och tränga in i plastytan på etiketten. Detta gör etiketterna mycket tåliga, och trycket kan tåla allt från starkt solsken till vatten till vissa typer av kemikalier.

Vax-/hartsband (resin) är i grunden vaxband som förstärkts med ett hartspreparat. Denna typ av band används ofta på mycket mjukt eller bestruket papper, och är betydligt tåligare än vanligt vaxtryck. Däremot så tål inte etiketterna mer än minimal kontakt med vatten och fukt.