Nya sedlar för 2015, vi har utrustningen

Med nya sedlar kommer små eller stora omställningar i verksamheter att behöva göras. Med stor chans är det kassalådor som saknar plats. I Sverige som fram tills idag huvudsakligen varit utrustade med 4 stycken sedelfack kan det bli problem.

Slipp trassel och strul när nya sedlar börjar strömma ut i landet, beställ kompatibla sedelräknare, kassalådor, vågar och myntsorterare! Vi har samlat all tänkbar utrustning på en sida för en enkel översikt.

Kassalådor för nya sedlar

I Sverige har sedan länge fyrfackiga kassalådor varit normen inom handeln; detta trots att Sverige haft fem olika sedelvalörer (20 kr, 50 kr, 100 kr, 500 kr och 1000 kr). Anledningen har varit att 1000-lappen varit mycket ovanlig, och därför i de flesta fall förvarats tillsammans med 500-lapparna. Med introduktionen av den nya 200-kronorssedeln, som spås bli en av de mer vanliga sedlarna i omlopp, tvingas handeln till en viss omställning när det kommer till förvaringen av sedlar i kassalådor. Här på Butikskassa har vi tagit fram en uppsättning kassalådor vi tror kommer passa utmärkt inför omställningen till 6 svenska sedlar (varav 5 anses bli vanliga) i oktober 2015.

Kontanthantering för de nya sedlarna

Kontanthanteringen i Sverige påverkas på olika sätt av de nya kontanterna. Vågar skall omkalibreras, då nya sedlarna och mynten har både annan vikt, design, och andra mått. Myntsorterare måste kunna hantera den nya 2-kronan som lanseras nästa år, och sedeldetektorer skall kunna behandla även den nya 200-lappen tillsammans med de nya, uppdaterade sedlarna. Nedan har vi satt ihop en lista med de produkter i vårt utbud vi vet skall fungera med de nya sedlarna.

Sedelräknare för de nya sedlarna

Vissa sedelräknare kan ha problem att hantera de nya svenska sedlarna. Problem kan uppstå i räkneprocessen då de nya sedlarna kommer med andra vikter och mått än de gamla. Nedan har vi satt ihop en lista med sedelräknare från vårt utbud vi vet ska fungera även med de nya sedlarna.